Reviews van deze auteur

Mijn ervaring met LOI

Review over LOI

Ik heb een MBO4 opleiding gevolgd bij LOI. In mijn thuisland heb ik een bachelordiploma, maar deze kan ik niet in Nederland gebruiken. Omdat ik hartproblemen heb, heb ik het UWV gevraagd om me te helpen met een omscholing, en zij gingen akkoord. Vanaf het begin wist ik dat ik geen hulp zou krijgen van LOI, omdat zelfstudie in mijn land betekent dat je het echt helemaal zelf moet doen.

Ik heb een aantal problemen ondervonden bij LOI. Ten eerste het lesmateriaal. Ik ontving het vaak te laat of het was een oud boek. Dus kocht ik zelf een nieuw boek en studeerde met wat online beschikbaar was. Ten tweede was het het eerste jaar heel moeilijk om LOI telefonisch te bereiken, maar de afgelopen jaren is het beter geworden. Ik belde ze alleen nog als het om administratie of iets belangrijks ging.

Positief aan LOI is dat ik, omdat ik door het UWV was ingeschreven, de zakelijke afdeling kon bellen en mevrouw Conchita was heel positief en heeft me op alle mogelijke manieren geholpen. Omdat mijn situatie anders is dan die van een normale student, loopt mijn studie bijna ten einde, maar ik heb om uitstel gevraagd en dat hebben ze vriendelijk gegeven. Ik hoefde niets extra te betalen. Dit is erg belangrijk voor mij. Elke keer als ik belde over stage, examen, etc. waren ze erg behulpzaam. Let wel, het is niet omdat ik een zakelijke opleiding volg dat ik speciale behandeling krijg. Ze hebben mijn studietijd veel langer verlengd dan ik had kunnen hopen. Het is niet allemaal negatief wat je bij LOI meemaakt. Je moet begrijpen dat wanneer je je inschrijft voor een online school, je zelf je weg moet vinden. Het is een goede manier om een diploma te halen, als je het mij vraagt.

Sterke punten
Flexibiliteit: LOI heeft zich flexibel opgesteld, met name ten aanzien van jouw studie duur.
Klantenservice: De zakelijke afdeling, met name mevrouw Conchita, heeft uitstekende ondersteuning geboden.
Ondersteuning bij bijzondere omstandigheden: LOI heeft rekening gehouden met jouw bijzondere situatie (hartproblemen) en daarop aangepast gehandeld.
Mogelijkheid tot zelfstudie: Hoewel dit niet direct een positief punt van LOI is, heb je het als voordeel ervaren dat je zelfstandig kon studeren.

Zwakke punten
Lesmateriaal: Het lesmateriaal kwam vaak te laat of was verouderd.
Bereikbaarheid: Het was moeilijk om LOI telefonisch te bereiken, vooral in het eerste jaar.

reacties: